זה קורה לנו כמעט פעם בחודש או פעם בחודשים מזמינים את המשפחה המורכבת או מזמינים את החברים לארוחה . לא מגישים גבינות ולחם פירות ופיצוחים אלה ארוחת ערב ממש - מנות טובות כמו ששף פרטי היה מכין עם יין טוב ושולחן מסודר יפה. אבל לא לכולם יש זמן , כוח וידע להכין אירוע כזה !
כל ארוחה כדאי מאוד לתכנן ובמיוחד ארוחה כזו מיוחדת שבה סדר הדברים חשוב לפחות כמו הכנת האוכל עצמו. מנות כמו מרק ,קינוח יהיו מוכנות מראש ותצטרכו רק לחמם או לתת נגיעה מסיימת לפני ההגשה. גם ביתר המנות צריך לקחת מירווח סיכון מינימלי - הבשר יהיה מוכן מראש ויוצא במועד כשהוא צלוי , שחום ועסיסי. העלים לסלט מחקים במקרר שטופים ומיובשים והרוטב מוכן לניעור בצנצנת.
חוץ מאוכל טוב וטעים העיקרון בארוחה כזאת צריך להיות שהמארחים הם כמעט כמו אורחים - לא חבורה שיושבת עם אוכל טוב יין ושיחה טובה והמארח מתרוצץ לחוץ ,מגיש ופנה ומבשל.
כאשר נעשת בחירה נכונה של המתכונים שיאפשרו לנו המארחים לא לסבול יותר מידי - להכין ארוחה מחד ולהנות מאידך.
אז קדימה לעבודה !
שלב ראשון – בניית תפריט
אז אחרי מחשבות על מנות - מה החברים/ המשפחה אוהבים - יש צמחונים / טבעונים בקהל -מרכיבים תפריטבן5 מנות ראשונות, מנה עיקרית ומבחר קינוחים. ממליצה על מנות המוגשותאישית ולא למרכז שולחן - הרבה יותר אסטתי .חשוב שהארוחה תוגש לאט כך נהנין מכל מנה . מומץ שהמנות תהינה קטנות ולא מנות גבולות.
שלב שני - קניות ולוגיסטיקה - לאחר שהתפריט נסגר מכינים רשימת מצרכים , רשימת כלים , רשימה של מה עושים באיזה יום.
שלב שלישי - להתחיל לבשל את כל המנות לפי זמן ההכנה , זמן קירור, שמירה על טריות התוצר הסופי
תפריט - של שף פרטי - אצלכם בבית
טרטר לוקוס
מרק ארטישוק ירושלמי
חזה עוף בלימון ומרווה
סלט סלרי ורוקט
טראפל שוקולד באגוזים
מתכון
סלט סלרי ורוקט
• 1 שורש סלרי גדול קלוף
• 2 צרורות רוקט
• חצי כוס שמן זית
• 2 כפות מיץ לימון טרי
• מלח - ממש מעט
• 300 גר' פרמג'ן משובח מגורר
חותכים את השורש לשניים ופורסים במנדולינה פרוסות דקות
מערבבים את הסלרי עם הרוקט ומתבלים במלח . מערבבים את חומרי הרוטב ומזליפים על הירקות .
מחלקים לצלחות הגשה. מפזרים פרמג'ן מעל ומגישים.
אז זהו ממש קלי קלות שווה לנסות ולהפתיעה כמו שף פרטי את החברים אות את המשפחה בארוחה מיוחדת.
איריס לוי - שף פרטי -אירועי בוטייק ברמה גבוה . סדנאות בישול יחודיות בתפירה אישית.
מתמחה במטבח האיטלקי והמטבח האסייתי